Maailma parim sudokulahendaja (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vunk
Tiit Vunk Foto: Kristi Markov

​Ehkki sudoku on maailmas, iseäranis Aasias ülipopulaarne mäng, oli tänavustel maailmameistrivõistlustel sel alal parim eestlane Tiit Vunk. Ta on pärit Suure-Jaanist, kus elas koos vanemate ja õega järve lähedal eramajas.

«Tiidule meeldisid juba hästi pisikesena numbrid, neist vaimustus ta ikka ja jälle. Ühest alustades kirjutas ta vahel neid terve vihiku täis,» meenutab õde Eike Vunk. «Kui Tiit veel koolis ei käinud ja mina pidin vanaemale ja emale kodus arvutamisvastuseid ütlema, hõikas tema alati enne mind toa teisest otsast õigeid lahendusi. Oi ma olin tema peale kuri!» Vanusevahe oli neil selline, et vend õppis koolis käies temast kaks klassi tagapool. 

Kaupo Voormansik, kes Tiit Vungiga koos Suure-Jaani kooli olümpiaadidel esindas, mäletab, et kaaslane oli üsna vaikne, ent paistis silma erakordse kiirusega lihtsamate arvutus­ülesannete lahendamises. «Tõenäoliselt on see omadus teda nüüd sudokus ka nii kõrgele viinud,» arvab Voormansik. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles