Estonias tuleb Roman Toi juubelikontsert

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval, 30. oktoobril kell 15 algab Estonia kontserdisaalis Roman Toi 100. sünnipäevale pühendatud kontsert, millel kõlab tema helilooming. Toi rikkalikus ja mitmekülgses loomingus on nii vokaal- kui instrumentaalteoseid, sealhulgas palju isamaalise ja vaimuliku sisuga helindeid ning eesti rahvamuusika intonatsioone. Kontserdist teevad ülekande Klassikaraadio ja ERR-i kultuuriportaal.

Esinevad Eesti rahvusmeeskoor Mikk Üleoja dirigeerimisel, rahvusooperi Estonia poiste- ja noormeestekoor, Estonia Seltsi segakoor, Eesti muusika- ja teatriakadeemia keelpillikvartett, Kristina Agur Torontost ja organist Ene Salumäe. Kontserdi korraldab Eesti kooriühing, kunstiline juht on Hirvo Surva.

Väliseesti koorielu eestvedaja ning laulupidude hing, koorijuht, pedagoog, organist ja helilooja Roman Toi sündis 18. juunil 1916 Viljandimaal. Toi on olnud Toronto eesti meeskoori ja segakoori Estonia dirigent, väliseesti laulupidude ning 1990. ja 1994. aastal Eesti laulupeo üldjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles