Keskmise eestlase kodust leiab portsu dopingut

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise sületäie ravimeid ja toidulisandeid võib iga soovija endale osta esimesest apteegist. Kõik need koduselt ravimiriiulilt tuttavad tooted sisaldavad väikeses koguses tippsportlasele keelatud aineid.
Sellise sületäie ravimeid ja toidulisandeid võib iga soovija endale osta esimesest apteegist. Kõik need koduselt ravimiriiulilt tuttavad tooted sisaldavad väikeses koguses tippsportlasele keelatud aineid. Foto: Marko Saarm

Kui mitmekordne Euroopa meister ja olümpiamedalist Kaspar Taimsoo peaks saama päikesepõletuse või mõne muu kergema tervisehäda, käitub ta oma sõnul nagu keskmine Eesti mees – kannatab valu ära.

Esimesse apteeki ta valuvaigistit või mõnd muud ravimit otsima ei torma, sest erinevalt keskmisest Eesti mehest on temal vaja täit kindlust, et ravim, tervisetoode või toidulisand ei sisaldaks dopingut. Sportlasele keelatud ained võivad peituda aga kõigile vabalt kättesaadavates kaupades ning Eesti tuntuim dopingainetega kursis olev teadlane Kristjan Port kinnitab, et neid võib apteekidest leida päris suurel hulgal.

Theraflust lisajõu otsimine viiks haiglasse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles