Agar arendaja tahab Viljandi südalinna teha 70 uut korterit

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kavandatava arenduse ankruks on vana maja, mille peasissekäik on Posti tänaval, siis üks uutest elamutest peaks otsapidi ulatuma kvartali teise serva Jakobsoni tänava äärde.
Kui kavandatava arenduse ankruks on vana maja, mille peasissekäik on Posti tänaval, siis üks uutest elamutest peaks otsapidi ulatuma kvartali teise serva Jakobsoni tänava äärde. Foto: Arhitektuuribüroo Proge

Viljandis Pärnu maanteel 60 korteriga maja ehitust lõpetav osaühing Varaks tegeleb juba järgmise ambitsioonika elamuarendusega. Sedapuhku on kavas rajada mitukümmend uut kodu linna südamesse.

Esiteks on Varaksil kavas renoveerida aadressi Posti tänav 9 kandev imposantse väljanägemisega punastest tellistest maja, mille tulekahjus kannatanud ülemised korrused on juba 1990. aastate lõpust saati tühjalt seisnud. Esimene korrus jäi kasutuseta eelmise aasta suvel, kui seal sulges uksed Eesti Energia esindus.

Teiseks näeb idee ette ehitada vana maja taha jäävale hoovile kaks uut hoonet. Kokku peaks seeläbi linna kinnisvaraturule lisanduma ligi 70 eri suuruses korterit, mille kogupindala jääb 2500 ruutmeetri kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles