Väikesel küünlavabrikul on oktoobris tuli takus

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter ja Elke Wüthrich panid Võhmas küünalde tootmise käima 16 aastat tagasi. Iseseisvate ettevõtjatena on nad nüüdseks tegutsenud 11 aastat.
Peter ja Elke Wüthrich panid Võhmas küünalde tootmise käima 16 aastat tagasi. Iseseisvate ettevõtjatena on nad nüüdseks tegutsenud 11 aastat. Foto: Mark Saarm

«Ma ei tea, kas see tuleb ilmaoludest või millestki muust, aga sel aastal on sügise esimene ots kuidagi märkamatult mööda läinud. Hiljuti ehmastasin kalendrisse vaadates: appike, jõuluaeg on kohe käes, aga meil pole veel kõigiks tellimusteks piisavat varu valmis!» räägib väikese Võhma küünlavabriku peremees Peter Wüthrich.

Pole tarvis olla valdkonna spetsialist, mõistmaks, et sügis on küünlavalmistajatele – olgu nad siis suured või väikesed – põhjamaades kõige tegusam aeg. Käsitööküünlaid pakkuvas Võhma Valguse Vabrikus annab tipphooaja lähenemine endast eriti selgesti tunda, sest erinevalt suurtest tootjatest ollakse seal valmis huvilistele tegema ka mõne või mõnekümne kaupa küünlaid, millele on logo, pilt või tekst spetsiaalsete värvidega peale maalitud. Sellised isikupärased tooted on pühade aegu populaarne kingitus.

Linnakese sümbol

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles