Prokurör tahab Kõpu endise vallavanema kuueks kuuks vangi saata

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistaja leiab, et Tõnu Kiviloo on toime pannud hulga kuritegusid ja peaks vähemalt kuueks kuuks vangi minema. Kaitsja arvates pole kohtualuse süüd kuidagi tõendatud ja ta tuleks õigeks mõista.
Süüdistaja leiab, et Tõnu Kiviloo on toime pannud hulga kuritegusid ja peaks vähemalt kuueks kuuks vangi minema. Kaitsja arvates pole kohtualuse süüd kuidagi tõendatud ja ta tuleks õigeks mõista. Foto: Elmo Riig

Juba kevadest väldanud kohtuprotsess Kõpu endise vallavanema Tõnu Kiviloo, temale kuuluva ettevõtte ja mitme koostööpartneri üle sai sel nädalal lõpu ning nüüd tuleb kuu aega oodata kohtu otsust.

Prokuröri hinnangul on kohtualuste süü tõendatud ning protsessi peategelasele Kiviloole küsis süüdistaja nelja aasta pikkust vangistust. Reaalselt vanglas tuleks eksvallavanemal olla kuus kuud. Kaitsja hinnangul pole Kiviloo sooritanud ühtegi kuritegu ning kohtualune tuleks õigeks mõista.

Lisakaristusena palus prokurör Kiviloole mõista kolmeks aastaks keelu töötada riigi- või omavalitsusasutuses või organis või avalik-õiguslikus juriidilises isikus, kui talle on pandud haldamis-, järelevalve- või juhtimisülesanded või varaliste väärtuste liikumist korraldavad ülesanded. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles