90-aastane maamärk igatseb värsket värvi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pritsimaja tornikiiver võõbati viimati punase värviga üle 15 aastat tagasi. Nüüd on plekk lapiliseks kulunud.
Pritsimaja tornikiiver võõbati viimati punase värviga üle 15 aastat tagasi. Nüüd on plekk lapiliseks kulunud. Foto: Rannar Raba

Viljandi üks tuntumaid maamärke, tänavu detsembris 90. aastapäeva tähistav vana tuletõrjemaja torn näeb nukker välja, sest selle terava­tipulise kiivri värv on heitlikes ilmaoludes maha kulunud. Maja haldaja sõnul jääb inetu pilt püsima veel mõneks ajaks, sest pleki ülevõõpamiseks napib raha.

Viljandimaa tuletõrjeühingu juht Toomas Henk on nõus, et kulunud tornikiiver võib kesklinnas liikuvate inimeste silma riivata. Samas on ühing pidanud oma esmaseks ülesandeks hoida korras maja põhikorruseid, et seal pesitsevatel rentnikel ei tekiks põhjust minema kolida. Nii näiteks on investeeritud küttesüsteemi ajakohastamisse, remonditud saali ning vahetatud välja veetorusid. Järgmise pakilise tööna peetakse silmas õueala sillutamist.

Lisaraha ei paista

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles