Ermamaa kaasus. Kümme küsimust ja 4,5 vastust (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärma talu
Ärma talu Foto: Elmo Riig

Sakala sõnastas kümme olulist küsimust, mille vastused peaksid president Toomas Hendrik Ilvese kodutalu ümber juba poolteist nädalat keenud teravasse mõttevahetusse selgust ja jahutust tooma. Alljärgnevad vastused tulenevad kahest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse otsusest. Et aga sihtasutus keeldus selle artikli nimel lehetoimetusega koostööd tegemast, on mõni küsimus endiselt vastuseta.

  • Millal ja mille jaoks sai president Toomas Hendrik Ilvese eelmisele abikaasale Evelin Ilvesele kuulunud osaühing Ermamaa EAS-ilt toetust?

EAS-i juhatus otsustas 2006. aasta 13. märtsil rahuldada Ermamaa rahataotluse projektile „Turismiobjekt ERMA PARK: külalistemaja-raamatukogu-konverentsikeskus rajamine Viljandimaale Abja valda” ning anda turismi arendamise meetmest selleks 190 392 eurot ehk toona 2 979 000 krooni. Ettevõtte omaosalus projektis oli 50 protsenti. Otsus ei näinud ette konkreetseid töid, mida toetuse eest peab tegema. Tegemist oli osalusega arenduses kui tervikus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles