Katuselt aetud lumi segas liiklemist

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katuselt maha lükatud lumekuhjad võtsid enda alla osa kõnni- ja sõiduteest.
Katuselt maha lükatud lumekuhjad võtsid enda alla osa kõnni- ja sõiduteest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis Tartu tänava alguses Pop Spordi poe hoone katuselt pühapäeval maha aetud lumi segas veel eile nii jalakäijate kui autode liikumist.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Kaidi Braun ütles eile hommikul, et hoone omanik pole linnavalitsusega suhelnud ja tänava ajutiseks sulgemiseks luba küsinud.

Hiljem teemat täpsustades märkis ta, et ametnikud on omanikuga ühendust saanud ja too oli lubanud lumekuhilad päeva jooksul nii kõnni- kui sõiduteelt ära koristada.

Hea sõna

«Ehkki liiklus on häiritud, me omanikule trahviotsust ei tee, kui ta nüüd oma lubadusest kinni peab,» lausus Kaidi Braun. «Linn püüab olla mõistev ja soovib probleeme lahendada esmalt hea sõnaga.»

Hoone omanik Toomas Varjund ütles, et katuselt eemaldatud lumi oli plaanis samal päeval ka ära viia, kuid kahjuks jäi see tehnika viperuste tõttu tegemata. Ta lubas, et hang koristatakse esmaspäeva jooksul.

On juhtunud teistelgi

Kaidi Brauni andmeil juhtub aeg-ajalt, et katuselt varitseva lumise ja jäise ohu kõrvaldamise järel jäävad kuhilad päevadeks liiklejaid segama.

«Eelmisel nädalal koristati Posti tänaval kohtumaja katust, kuid lumi on seniajani ära vedamata,» lausus ta. «Tegime hoone omanikule, Riigi Kinnisvara aktsiaseltsile märkuse.»

Kaidi Braun rääkis, et katuselt lume koristamise puhul tuleb linnavalitsus hoone omanikule vastu ega nõua tänava ajutise sulgemise eest tasu.

«Juhul muidugi, kui lumi maha vedelema ei jää. Mõistva suhtumisega eeldame, et omanikud peavad kaaslinlastest lugu ja vabastavad teed kiiresti, kohe pärast katuse puhastamist. Ajutise sulgemise puhul peaks tänava taas liigeldavaks saama 24 tunni jooksul,» selgitas ta.

Braun lisas, et hea sõna kõrval saab koristamata lume ja tõrjumata libeduse eest teha ka trahvi. Seadus annab omavalitsusele õiguse karistada eraisikut kuni 1200 euroga ja juriidilist isikut kuni 32 000 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles