Meremiinid jõudsid kooli fuajeesse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuse automaalri eriala õpetaja Janek Pettai meremiinidest loodud kunstiteoste juures.
Viljandi kutseõppekeskuse automaalri eriala õpetaja Janek Pettai meremiinidest loodud kunstiteoste juures. Foto: Elmo Riig

Viljandi kutseõppekeskuse peamaja fuajees on nüüdsest kõigile uudistamiseks tuntud skulptori Mati Karmini meremiinidest loodud kunstitööd.

Meremiinid on kooli haldusjuhi Mati Valli teadmise järgi Teise maailmasõja aegsed ning pärit Naissaarelt. Neid oli seal omal ajal nii palju, et kui oleks juhtunud katastroof ja tuhanded miinid oleks plahvatanud korraga, oleks vibratsioonilaine jõudnud Tallinnani ning Lasnamäe paneelmajad oleksid kokku varisenud. 

Neljast sellisest miinist on Tartu kõrgema kunstikooli  professor Mati Karmin loonud kunstiteosed. Lõhkeainet neis enam ei ole, aga sütitavat vaadet pakuvad need ometi. Teoste värvimisel oli ametis Viljandi kutseõppekeskuse automaalri eriala õpilane Silver Sinimägi, keda juhendas õpetaja Janek Pettai. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles