«Madame Bovary» tuleb Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimiosalist kehastab Piret Laurimaa.
Nimiosalist kehastab Piret Laurimaa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

22. veebruaril mängitakse Ugala laval Endla teatri külalisetendust «Madame Bovary». Gustave Flaubert’i romaani on dramatiseerinud ja lavastanud Tiit Palu.

«Madame Bovary» on tänapäevane tõlgendus klassikalisest loost, mis räägib romantiliste unelmate ja tuima argielu igavesest konfliktist. Kui Gustave Flaubert 1856. aastal avalikkusele esimest korda «Madame Bovaryd» tutvustas, oli üldsus šokeeritud, ent salamisi ka lummatud.

Flaubert tõi lugejate ette nimitegelase Emma Bovary igava provintsielu keskpärase mehe kõrval. Sellest pääsemiseks pühendub Emma fantaasiatele, unistab endale elu, kus inimesed on kaunid ning kirg tõeline. Viimases meeleheites viskub ta abieluvälistesse armusuhetesse. Need osutuvad petlikuks, kuid tagasiteed enam pole.

Endla lavastuses kehastab Emma Bovaryd Piret Laurimaa, kes oma viimase aja rollidega Endlas on pälvinud naisnäitleja eesti teatri aastaauhinna nii pea- kui kõrvalosatäitjana. Teistes osades on Karin Tammaru, Kaili Viidas, Jaan Rekkor, Ago Anderson, Sten Karpov, Lauri Kink, Sepo Seeman, Jüri Vlassov ja teised.

Lavastusele on teatri kostüümilaos seisnud vanadest riietest ajastuhõngulised kostüümid loonud taaskasutuspõhimõtteid pooldav moekunstnik Reet Aus. «Madame Bovary» esietendus mullu 8. juulil Endla teatri suures saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles