Laupäevased laisad lõdvestajad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti telekanalite laupäevane programm sobib pingevabaks lõõgastumiseks.
Eesti telekanalite laupäevane programm sobib pingevabaks lõõgastumiseks. Foto: Elmo Riig / montaaž

Eestlane oskab nii ennastunustavalt tööd rügada kui reaalsustaju kaotades pidu panna. Kogu selle rahmeldamise kõrvale peab aga mahtuma ka törts tüünet vegeteerimist ja seda lubab eestlane endale tavaliselt teleri ees lösutades.

Viis päeva rassimist päädib keskmisel eestlasel tujuküllase reede õhtuga, millest saab argimuresid summutades märkamatult öö ja tugevamatel ehk varahommikki. Tuttav seltskond, kokteiliklaasist turritavad vihmavarjud, vallatud tantsupoognad, filosoofilised vestlused taksojuhiga ning üllatusamps otse külmikust. Ongi läbi.

Justkui karistuseks selle eest, et julgesid hinge helisema lasta, ärkad ängistuse ja valutava kuklaga vähemalt viiekümne halli varjundiga süngesse maailma. Mingit meeleolu ei ole. Aga eluga tuleb edasi minna. Kui saaks nüüd kusagilt natuke lohutust, paar kaastundlikku paid suurest helisemisest mõraliseks muutunud hingele...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles