Veoautokrossientusiastid jäädvustavad ajalugu

, Facebooki lehe «Veoautokrossi ajalugu» haldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa mees Jüri Treimuth on meistersportlane nii motokrossis kui veoautokrossis. Ta on võistelnud mootorrattaga, veoautodega GAZ-51, ZIL-130 (pildil) ja UAZ-469 ning ka bagiga.
Viljandimaa mees Jüri Treimuth on meistersportlane nii motokrossis kui veoautokrossis. Ta on võistelnud mootorrattaga, veoautodega GAZ-51, ZIL-130 (pildil) ja UAZ-469 ning ka bagiga. Foto: Erakogu

Veoautokross on Eestis väga pika traditsiooniga tehnikaspordiala. Meile teadaolevalt sõideti seda siin esimest korda 1955. aastal Tallinnas Kloostrimetsas peetud motokrossi ajal. Esimesed ametlikud Eesti meistrivõistlused said teoks 1967. aasta 18. juunil Viljandis.

Et eestlaste mehetegusid jäädvustada, otsustasime veokameestest veteranidega suheldes hakata selleteemalist materjali koguma, koondama, digitaliseerima ja avaldama. Konkreetse mõtte käis välja meistersportlane Jüri Treimuth. Tema on mees, kes on võistelnud mootorrattaga, veoautodega GAZ-51, ZIL-130 ja UAZ-469 ning bagiga. Kui tervis lubab, on ta ka nüüd alati võistlustel kohal.

Läbi aegade on Viljandimaalt tulnud nimekaid veoautokrossisõitjaid: peale juba nimetatud Jüri Treimuthi näiteks Tõnu Evert, Juhan Tõhk, Tõnu Kurro, Andres Särev ja Harri Sirkel. Hilisemalgi ajal on Viljandi mehed Eesti meistrivõistlustelt igat karva medaleid noppinud. Samuti on meie maakonna entusiastid aegade jooksul tuntust kogunud võistluste korraldajana. Näiteks olid Holstre-Nõmme ja Nuia rada ühed Eesti enam kasutatud võistluspaigad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles