Uue kaupleja tulek sunnib teist peaväljaku äärest taanduma

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiosk on Vabaduse platsi ääres kõnniteel tegutsenud üle 30 aasta. Viimane suurem muudatus oli seal viis aastat tagasi, kui osaühing Aasa Külalistemaja lasi amortiseerunud putka lammutada ja tõi selle asemele märksa nägusama. Nüüd aga tuleb see sealt minema viia, sest naaber tahab selle taga olevale kinnistule teha oma väliterrassi ja müügikoha.
Kiosk on Vabaduse platsi ääres kõnniteel tegutsenud üle 30 aasta. Viimane suurem muudatus oli seal viis aastat tagasi, kui osaühing Aasa Külalistemaja lasi amortiseerunud putka lammutada ja tõi selle asemele märksa nägusama. Nüüd aga tuleb see sealt minema viia, sest naaber tahab selle taga olevale kinnistule teha oma väliterrassi ja müügikoha. Foto: Marko Saarm

Aastaid Viljandis Vabaduse platsi ääres jooke ja toidupoolist pakkunud kiosk tuleb varsti tõenäoliselt minema vedada, sest selle taha jääva kinnistu omanik nõuab tänavajoone vabastamist, et ise sinna samasugune suvekohvik püsti panna.

Ehkki võrdlemisi tagasihoidlik, on Aasa külalistemajale kuuluv suvekohvik ülisoodsa asukoha tõttu Viljandis märgilise tähendusega ning kannab mõnes mõttes ehk isegi linna visiitkaardi rolli. Nimelt tavatsevad lisaks kohalikele elanikele sealt suveperioodil kerget kehakinnitust osta ka paljud turistid, kes Vabaduse platsi parklasse oma auto või bussi jätavad ning lossimägedesse või vanalinna suunduvad.

Et kiosk seisab linnale kuuluval kõnniteel, on omanik pidanud igal aastal selle avamiseks sõlmima uue tähtajalise rendilepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles