Pidu jõuab haripunkti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored tantsijad neljapäeval peetud avapeol.
Noored tantsijad neljapäeval peetud avapeol. Foto: Merle Karu

13. talvine tantsupidu meelitab täna kõigist Eesti piirkondadest Viljandi südalinna jalga keerutama tuhatkond inimest.

Peo peakorraldaja Vaike Rajaste avaldas heameelt selle üle, et 1990. aastate lõpul naljaga pooleks õhku visatud ideest on saanud kindel tava, mis kogub aina populaarsust.

«Eelmisel aastal võisime rahuloluga tõdeda, et huvi meie vastu on tõusuteel, ning tänavu see tendents jätkub,» selgitas Rajaste. Eilseks oli suurele ühistantsimisele registreerunud 800 inimest, mida on mõnevõrra rohkem kui mullu samal ajal. «Et kõik end kirja ei pane, on põhjust Vabaduse platsile oodata vähemalt tuhandet inimest,» sõnas Rajaste.

Tantsupeol osalevad rahvusvahelise segarahvatantsurühma koosseisus ka Viljandi maavalitsuse tantsuhuvilised. Maavalitsuse kultuuritöö peaspetsialist ja tantsurühma juhendaja Kati Grauberg-Longhurst rääkis, et kümmekond asutuse töötajat on viimastel nädalatel hoolsalt rahvatantse õppinud ja talviseks peoks valmistunud.

«Proove oleme teinud oma majas lõunapauside ajal,» täpsustas ta.

Maavalitsuse tantsijad moodustavad kollektiivi koos Tartu segarahvatantsurühma Torbikud esindajatega. Sedagi rühma juhendab Kati Grauberg-Longhurst.

Suur ühistantsimine Viljandi Vabaduse platsil algab täna kell 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles