Noored ettevõtjad näitavad end Tallinnas õpilasfirmade laadal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 12—17 on Tallinnas Kristiine keskuses kõigi aegade suurim Eesti õpilasfirmade laat. Oma tooteid müüb 95 firmat, kelle hulgas on Viljandi maagümnaasiumi õpilaste ettevõte Bägi, mis toodab kõksimispalle.

Kohal on õpilasfirmad kogu Eestist, peale nende ka kümme ettevõtet väljastpoolt: Rootsist, Norrast ja Moldovast.

Laata korraldava Junior Achievement Eesti direktori Epp Vodja sõnul kasvab noorte huvi ettevõtluse vastu. «Teadmistega ettevõtjad arendavad Eesti majandust tulevaste majandustõusude ajal ning aitavad raskemal ajal toime tulla endal ja teistel,» rääkis Vodja.

Kindlasti leiab iga külastaja midagi põnevat — olgu see õpetlik lauamäng, kardirehvist lamp, vanast lambipirnist õlilamp või kott, kuhu euromünte panna. Paljud noored pakuvad ehteid, aksessuaare ja kõikvõimalikke kaunistusi.

Et tegemist on õpilasfirmadega, on paljud tooted ja teenused seotud õppimise ja kooliga. Näiteks pakutakse CD-d ühiskonnaõpetuse eksamiks kordamiseks ja valemitega pastapliiatsit. Õpilasfirmade tähelepanu alt pole kõrvale jäänud ka ökotooted, taaskasutus ja etnomustrid.

Laadal osalejate toodete kvaliteeti, ideid ja müügioskusi hindab žürii, kuhu kuuluvad tuntud ettevõtjad ja majandusinimesed. Välja jagatakse auhindu seitsmes kategoorias. Esimest korda hinnatakse õpilasfirmade rahvusvahelist potentsiaali ning koostööd teiste riikide firmadega. Laada publik valib oma lemmiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles