Ülikiire otsus vabastas presidendi tülikast kohustusest

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel esmaspäeval ametist lahkunud president Toomas Hendrik Ilves maksis eile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele 19 039 eurot ning pääses sellega kohustusest hakata oma Viljandimaa kodus turismitalu pidama.

Kui jõusse jäänuks senised kokkulepped, pidanuks Ilves tuleva aasta jaanuaris Abja vallas Ärmal turismitalu avama. Nimelt sai talle kuuluv osaühing Ermamaa 2006. aastal Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) vahendusel Euroopa Liidu tõukefondist 191 735 eurot sihtotstarbelist toetust, mis oli mõeldud turismitalu väljaehitamiseks. Toona kirjutatud äriplaani järgi pidanuks talukohast saama vähemalt 2020. aasta 31. juuliks luksuslik külastuskeskus, mida saanuks jõukad huvilised vabalt rentida.

Et aga Ilves valiti 2006. aasta sügisel presidendiks ja temale kehtivad turvanõuded ei võimaldanud erinevalt äriplaanis esitatud ootustest Ärmal avalikke turismiteenuseid pakkuda, nõustus EAS tegema uue kokkuleppe, mille kohaselt sai riigipeast ametiaja lõpuni Ermamaa ainus klient.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles