Täna alanud leivanädalal selgub parim koduleib

Maarja Möldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaküpsetatud rukkileib on alati au sees.
Omaküpsetatud rukkileib on alati au sees. Foto: Peeter Kümmel

Tänasest pühapäevani kestab Eestis leivaliidu eestvõttel leivanädal, mis on järjekorras üheteistkümnes.


Leivanädal algab uudseleiva viimisega Kadrioru lossi ning lõpeb lõikuspüha tähistamisega põllumajandusmuuseumis Ülenurmel.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on üle kogu Eesti korraldatavad üritused mõeldud eelkõige lastele ja noortele. «Koolilastel on võimalus vaadata tehastes rukkileiva küpsetamist ja leivameistrid käivad ise koolides oma tööst rääkimas,» ütles Kimber.

Koostöös haigekassaga on leivaliit välja andnud uue töövihiku, kust leiab palju leivaga seotud ülesandeid.
Koostöös põllumajandusmuuseumiga korraldab leivaliit lõikuspühal võistluse «Leib on talu peremees», millel valitakse välja Eesti parim koduleib ja selle küpsetaja.

Samuti autasustatakse lõikuspühal kõige vaimukama ja tabavama rukkileiba iseloomustava reklaami koostajat. Võistluse eesmärk on tõsta rukkileiva populaarsust laste ja noorte seas.

Koolileival on leivanädalal oma osa. Eelmisel aastal valisid lapsed tervisliku ja maitsva leiva, mis on selleks aastaks jõudnud juba ligikaudu saja kooli ja lasteasutuse lauale. Sel sügisel valmis ka uus koolileiva plakat.

Lõikuspühal on põllumajandusmuuseumis ka palju teisi leivakultuuriga seotud ettevõtmisi: lapsed saavad õppida, kuidas vanasti leiba tehti, ning neile korraldatakse mänge ja võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles