Munitsipaalpoliitiku asutatud ühingute nimed seostuvad Kolmanda Reichiga (1)

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Juhkamsoo on osaühingu StG-44 ja mittetulundusühingu Ahnenerbe ainus juhatuse liige. Viljandi vallavolikogus täidab ta ainsat Keskerakonnale kuuluvat saadikukohta.
Juhan Juhkamsoo on osaühingu StG-44 ja mittetulundusühingu Ahnenerbe ainus juhatuse liige. Viljandi vallavolikogus täidab ta ainsat Keskerakonnale kuuluvat saadikukohta. Foto: Elmo Riig

Viljandi vallavolikogu liige Juhan Juhkamsoo on seotud osaühinguga, mille nimi kattub Wehrmachtis kasutusel olnud automaadi lühendiga, ning mittetulundusühinguga, mis kannab sama nime Natsi-Saksamaal tegutsenud propagandaorganisatsiooniga.

Kui Sakala Juhkamsoo käest osaühingu StG-44 ja mittetulundusühingu Ahnenerbe nime kohta küsis, vastas ta, et nende seostamine Hitleri-aegse Saksamaaga on meelevaldne sildikleepimine. Seda sõnumit rõhutas ta vestluse jooksul mitu korda.

Pühapaigad ja loomad

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles