Noored hakkavad õpilasi küsitlema

Maarja Möldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilased saavad vastata küsimusele, mida nad mõistavad koolivägivalla all.
Õpilased saavad vastata küsimusele, mida nad mõistavad koolivägivalla all. Foto: Erakogu

Rahvaliidu noored alustavad sel nädalal kuut maakonda hõlmavat ettevõtmist «Hooliv kool», et selgitada välja koolivägivalla ulatust ja kuulda noorte arvamusi selle ärahoidmise võimalikkusest.


Üks projekti eestvedajatest Monika Kuzmina rääkis, et käesolevast nädalast hakkavad Rahvaliidu noored Viljandi koolides V-IX klassi õpilastele küsitlusi korraldama.

Õpilased saavad anonüümselt kirja panna, mida nad mõistavad koolivägivalla all; kellel on nende arvates suurem oht vägivalla ohvriks langeda; kas neid endid on kiusatud ja kes seda on teinud; kuidas nad käituvad, kui näevad teisi kiusatavat, ning kuidas saaks koolides vägivalda lõpetada.

Sihtgrupiks on isiksuse väljakujunemise eas õpilased, kelle vahel on ka konfliktid kergemad tekkima.
Pärast küsitlust analüüsivad korraldajad noorte vastuseid. Saadud tulemusi ja ennetustegevust arutavad koolide õpilasaktivistid. Detsembris korraldab Viljandimaa noortekogu samal teemal foorumi.

«Lõppdokumendi edastame kõigile osalistele, et tulemus ei jääks kitsasse ringi,» lisas Kuzmina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles