Viljandi avab linna uksed Brüsselis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull
Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest neljapäevani kestab Brüsselis Euroopa Liidu regionaalpoliitika aasta tippsündmus - Euroopa regioonide ja linnade nädal, millel Viljandi avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull esitleb meie linna kui turistide aardekirstu.



Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli ettekande teema on «Pärand kui turismiarenduse võti», millel ta kõneleb kolmapäeval Eesti omavalitsusliitude seminaril «Uuendused turismis: kogemuste vahetamine». Krista Kull esitleb seminaril edukalt lõppenud Euroopa Komisjoni projekti «European Tourist Destinations of Excellence» (EDEN), mille Eesti võistluse parimaks tunnistati Viljandi linn.



Seminaril esitletakse uudseid turismiprojekte, mis on rakendamise faasis või juba edukalt ellu viidud. Eesti kõrval esinevad Sloveenia, Kreeka, Leedu, Bulgaaria, Rumeenia ja teised riigid.



Krista Kulli sõnul räägib ta oma esitluses, mil moel on võimalik oma piirkonna ajaloo- ja kultuuripärandit kasutada turismipakkumises.



«Naivistliku kunsti galerii Kondase keskus ja Eesti pärimusmuusika keskus on kui maasikad tordi peal, pakkudes Eestile nii omast ja ehedat pärimuskultuuri. Viljandi ongi nagu päris Eesti, kus siiral moel tutvustatakse meie esivanemate ajaloo- ja kultuuripärandit, osatakse seda hoida ja edasi anda. Kõike seda tehakse matkimise teel, töövahendiks enamasti muusika, tants, pillimäng, värvid ja pintslid,» rääkis Krista Kull.



«Tegemist on ühe vanima linnaga Eestis. Viljandis räägib iga sammutäis maad tema ajaloost, kultuurist ja traditsioonidest. Seda on osatud läbi sajandite hoida ja hinnata ning seetõttu on Viljandil suurepärane ajaloo- ja kultuurialus, mille peale turismipakkumised üles ehitada,» selgitas Krista Kull.



Tema sõnul on Viljandit õnnistatud kultuuriasjalistega, kelle koostegemistest sünnivad ainulaadsed projektid, mis sageli kujunevad sündmusteks nii oma linnas kui kogu Eestis. Viljandile jääb alati tema eluterve omakultuuri väärtustav koht akadeemilise Tartu ja asjatava Tallinna kõrval. Ei ole palju neid väikelinnu, kus on oma teater, Tartu ülikooli kultuuriakadeemia, heal tasemel muusikakool ja isegi oma noorte sümfooniaorkester.



Seminaril osalejatele näidatakse Viljandist kui arenevast pärandturismi sihtkohast tehtud filmiklippi, mis illustreerib ilmekalt linna ainulaadsust.



Kulli sõnul on nii projektis osalemine kui ka Brüsselis esitluse tegemine suurepärane võimalus oma riigi ja kodulinna tutvustamiseks ning otsekontaktide loomiseks.



Prantsusmaal Bordeaux's peetud seitsmendal Euroopa turismifoorumil rõhutati väikeriikide koostöö tähtsust ajal, mil turismisektoris toimuvad suured muutused ning üldine majanduslangus mõjutab ka seda valdkonda.



Homme Brüsselis korraldataval Euroopa turismi päeval luuakse EDEN-i projekti võitjasihtkohtade koostöövõrgustik, et uutele turgudele minnes kulusid kokku hoida. Selleks on vaja aga välja töötada ühine strateegia.



Euroopa Liidu regionaalpoliitika tippsündmuse, avatud uste päevade ajal kestva Euroopa regioonide ja linnade nädala peateema on «Piirkonnad ja linnad muutuvas maailmas».


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles