Mulgid võtavad lipupäeva tähistamisel ette vanemavahetuse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval kolmapäeval peetakse Abja-Paluojal Mulgi mehe skulptuuri juures pidu, millega tähistatakse Mulgi lipu aastapäeva ja kuulutatakse välja uus mulkide vanem.
Tuleval kolmapäeval peetakse Abja-Paluojal Mulgi mehe skulptuuri juures pidu, millega tähistatakse Mulgi lipu aastapäeva ja kuulutatakse välja uus mulkide vanem. Foto: Elmo Riig

Tuleval kolmapäeval tähistavad mulgid oma lipu kolmandat aastapäeva ning ühtlasi kuulutavad välja uue vanema. Järjekordse Mulgimaa Uhkuse tunnustamiseni läheb veel aga üle kuu aega. 

«Tahtsime seda lipupäeva rõhutada,» ütles Mulgi kultuuri instituudi juhataja  Kaja Allilender ja selgitas, et kuna sel aastal oli mulgi pidu, siis klassikalises mõttes mulgi konverentsi, kus viimati Mulgimaa vanem välja kuulutada, seekord plaanis ei olnud. Ent kusagil tuleb vanem siiski välja kuulutada ja vallavanemad leidsid selleks hea võimaluse lipupäeva tähistades. «Püüame sellega ühtlasi tähelepanu tõmmata Mulgi lipule,» lausus Allilender.

Lipp saab tähelepanu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles