Gümnasistid kõnnivad varjuga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhikooliõpilased saavad sel ja järgmisel nädalal varjuna jälgida mõne Viljandi Paalalinna kooli noore tegemisi, et aimu saada gümnasisti elust ja õpingutest.

Gümnasistivarju päevad leiavad Paalalinna gümnaasiumis aset 12. veebruarini. Õppejuhataja Janika Kivistiku sõnul on see juba kolmas aasta, kui õppeasutus sellist kampaaniat korraldab. Ettevõtmine kutsuti ellu töövarjupäevade eeskujul.

«Põhikoolis ja gümnaasiumis õppimine on täiesti erinev, isegi siis, kui noor jääb samasse õppeasutusse,» selgitas Kivistik.

«Et õpilasi gümnaasiumiks paremini ette valmistada, anname neile võimaluse veeta päev ühe meie kümnenda või üheteistkümnenda klassi õpilase varjuna. Siis saab ta kogeda, kui pikad on koolipäevad ja mida tunnis räägitakse.»

Gümnasist on oma varjule sel päeval tugiisik, aidates tal küsimustele vastuseid leida.

Päeval osalemise kutse saatis Janika Kivistik kõigile Viljandimaa põhikoolidele. Esimesena haaras võimalusest kinni Valuoja põhikool, kus 9. veebruar oli planeeritud karjääripäevaks.

Kolmapäeval käiski Paalalinna gümnaasiumis kümme Valuoja põhikooli last, lisaks veel üks huviline Kildu põhikoolist. Õppejuhataja kinnitust mööda tuleb varje teistestki põhikoolidest.

«Arvan, et selline tutvustus töötab palju paremini kui haridusmess,» nentis ta. «Kui laps tuleb kohale, vaatab oma silmaga kooli, tunnetab siinset õhkkonda ja õpetajate suhtumist, tekib tal üsna selge arvamus selle kohta, kas õppeasutus meeldib talle või mitte.»

Janika Kivistik meenutas, et gümnasistivarju päevast osavõtjaid on olnud ka varasematel aastatel ning osa nendest külalistest on tulnud hiljem Paalalinna kooli õppima.

«Tahan inimestele südamele panna, et põhikoolide lõpetajad jääksid praegu ikkagi Viljandisse ning õpiksid ühe aasta siinsetes gümnaasiumides, enne kui riigigümnaasium tööd alustab.»

TUTVUMINE

Varjud on oodatud tuleva reedeni.
• Paalalinna kool võtab korraga vastu 10—12 õpilast.
• Külaliseks tulnud õpilasel peab olema luba oma koolist.
• Käigu tõendamiseks saab õpilane kaasa tagasiside­lehe koopia.
Allikas: Janika Kivistik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles