Postipakkide USA-sse saatmine on häiritud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 500-grammiseid posti­pakke USA-sse praegu saata ei saa.
Üle 500-grammiseid posti­pakke USA-sse praegu saata ei saa. Foto: Aivar Aotäht

Ameerika Ühendriikide sisejulgeoleku amet on karmistanud suure terrorismiohu tõttu rahvusvahelises lennuliikluses turvameetmeid ja piiranguid, mistõttu eraisikud ei saa taas saata üle 500 grammi kaaluvaid pakke.

«Piirangud kehtivad kõigi Ameerika Ühendriikidesse adresseeritud ja lennutranspordiga edastatavate postisaadetiste kohta,» teatas Eesti Post.

Seetõttu ei ole kuni 10. märtsini 2011 võimalik eraisikutelt vastuvõetud 500 grammi või üle selle kaaluvaid postisaadetisi Ameerika Ühendriikidesse edastada. Eraisikutena käsitletakse ka neid juriidilisi isikuid, kellel pole Eesti Postiga lepingusuhet.

Juriidilised isikud, kellel on Eesti Postiga kehtiv lepingusuhe, saavad nimetatud perioodil edastada ka 500 grammi ja rohkem kaaluvaid saadetisi, kuid need võivad olla tavapärasest kauem teel.

See on viimasel ajal juba mitmes kord, kui Ameerika Ühendriigid seavad selliseid piiranguid. Viimati oli raskemate kui 500-grammiste pakkide USA-sse saatmine häiritud eelmise aasta 10. detsembrist tänavu 7. veebruarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles