Linn rajab suveks randa mänguplatsi

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranna mänguplatsi karussellid ja ronimispuud on mitukümmend aastat vanad. Neid on küll mitu korda üle värvitud, kuid nad näevad ikkagi kulunud välja.
Ranna mänguplatsi karussellid ja ronimispuud on mitukümmend aastat vanad. Neid on küll mitu korda üle värvitud, kuid nad näevad ikkagi kulunud välja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Algaval suvel peaksid lapsed saama Viljandi rannas mängida täiesti uuel mänguväljakul, mis läheb maksma ligi 100 000 eurot ning peaks pakkuma lõbu igas vanuses lastele.

Linnapea Kalle Jents ütles, et Viljandisse pole aastaid ühtegi mänguväljakut ehitatud. «Viimati rajati lastele mänguplats vist eelmise sajandi lõpul Valuoja orgu,» meenutas ta.
Hind pole kõige tähtsam

Selle aasta plaanis on aastakümnete vanused karussellid ja ronimispuud rannast kaotada ja nende asemele rajada täiesti uus plats. Esmaspäeval valis linn välja kolm firmat, kellelt pakkumisi oodatakse.

Konkursi on linnajuhid välja kuulutanud tavalisest riigihankest erinevalt. Nimelt on tingimustes kirjas, et hinna ülemine piir koos käibemaksuga on ligi 95 880 eurot ning maksumus määrab otsustamisel vaid 25 protsenti.

Kõige rohkem ehk 30 protsenti sõltub väljakule pakutavate atraktsioonide funktsionaalsusest ning 25 protsenti oleneb platsi terviklikust väljanägemisest. 20 protsendi ulatuses sõltub valik sellest, kuidas tagab mänguväljaku ehitaja edaspidi kiikede, karussellide, ronimispuude ja teiste vahendite hoolduse.

Kalle Jents tunnistas, et sellise meetodi kasutamine võib kaasa tuua vaidlusi, kuid see olevat ainus võimalus hinnata pakutava mänguväljaku sisu ning anda firmadele vabadust. «Kui oleksime täpselt ette kirjutanud atraktsioonid, mida tahame, oleks see olnud suunatud pakkumine mingile kindlale firmale,» selgitas ta.

Plats jagatakse kolmeks

Tingimustesse on kirjutatud, et 1650 ruutmeetrile kavandatav mänguplats tuleks tinglikult jagada kolmeks.

Üks osa jääb alla kuueaastastele lastele ning seal võiksid olla kiiged ja mängumaja. Peaaegu poole platsist peaksid enda alla võtma 7—13-aastastele lastele mõeldud karussellid, kettide või trossidega rada, tasakaalupoomid ja näiteks püramiidikujuline võrkatraktsioon. Viimane osa on 14-aastastele ja vanematele noorukitele ning seal võiksid olla sportimiseks sobivad seadmed.

Kolm konkursil osalevat ettevõtet peavad veebruari viimaseks päevaks saatma raekotta arvutifaili tulevase mänguväljaku 3D-kavandiga. Töid hakkab hindama selleks moodustatud komisjon. Mänguväljak peab valmis saama 29. mail.

Sel aastal on teistel linnale kuuluvatel mänguväljakutel plaanis teha igakevadist korrastustööd. «Õlitame ja värvime atraktsioone,» selgitas Kalle Jents.

Järgmisel aastal on plaanis mänguväljak rajada ka Paalalinna piirkonda. Üks võimalikke asukohti on Paala järve äärne ala. Samuti plaanitakse mänguväljakut uuendada värvilise purskkaevuga pargis.

TÖÖD

Rannas on sel aastal kavandatud mitu suurt tööd.
• Rajatakse mänguväljak.
• Järve rannaalalt pumbatakse muda välja.
• Staadioni aia ja ranna vahele ehitatakse kivikattega promenaad.
Allikas: linnavalitsus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles