Lume ja libeduse tõrjumine läks üle augulappimiseks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilegi parandasid Veolia Keskkonnateenuste töömehed asfaldiauke, fotograaf tabas nad Suur-Kaare tänaval.
Eilegi parandasid Veolia Keskkonnateenuste töömehed asfaldiauke, fotograaf tabas nad Suur-Kaare tänaval. Foto: Elmo Riig

Viljandi tänavate hooldaja, kes talve algul enamasti lund tõrjus, asus sulaga lappima külma ajal tekkida jõudnud auke.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti teedespetsialist Harry Mägi hindas, et Viljandi tänavate seisukord pole praegu väga halb.

Teedespetsialisti sõnul keskenduvad lappijad Viljandis eeskätt tähtsamatele tänavatele ja kõrvalised piirkonnad peavad ootama kevadel algavat parandushooaega. Põhitänavate nimekirja on kinnitanud volikogu.

Samas lubas ametnik, et kui mõnel väiksel tänaval peaks suur ja ohtlik auk laiutama, saab see juba praegu täidetud.

Aukude avastamine sõltub Harry Mägi jutu järgi nii töid tegeva firma ettevõtlikkusest, linnavalitsuse kontrollimisest kui elanike teadetest.

«Kõige hullem olukord on linna sissesõidul Uue tänava tõusul ja samuti Oja tänava tõusul Kösti sillast ülespoole,» loetles ta. «Augud saavad küll täidetud, aga teekate on üldiselt kehvas seisus. Arutame praegu, kuidas oleks kevadel seal kõige õigem remonti teha.»

Viljandi tänavaid hooldav aktsiaselts Veolia Keskkonnateenused saab linnalt sügisest kevadeni vältavaks talihoolduseks 264 000 eurot. Selle summa eest tuleb tõrjuda nii lund ja libedust kui lappida auke.

Veolia Keskkonnateenuste Lääne regiooni juhataja Jaan Viljas ütles, et talve jooksul tekkinud aukude parandamine algas kohe, kui ilm sulaks pööras ja augud nähtavale tulid.

Kui hästi või halvasti linnatänavad seekordse talve üle elavad, on Viljase sõnul vara hinnata, see selgub kevadel. «Talviti paistab olukord igal aastal enam-vähem ühtemoodi,» lausus ta.

Külma aja seguga saab Viljase kinnitust mööda tööd teha välistemperatuurist olenemata, peamine, et auk on enne lumest ja jääst puhastatud — nii ei takista lappimist ka krõbedad külmakraadid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles