Kümnendad Sakala mängud ootavad osalejaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kollektiive oodatakse end kirja panema X Sakala mängude ajal peetavale Viljandimaa laulu- ja tantsupeole. Selle juhtmõte on «Maailm ja mõnda» ning registreeruda saab 1. märtsini.

Kunstiline juht ja kava koostaja on laulupeol Agnes Kurg ning tantsupeol Ave Alvre.

«Käesoleval aastal on pealinnas noorte laulu- ja tantsupidu, kuid ka parima tahtmise juures ei mahu kõik Viljandimaa head lauljad ja tantsijad sinna suurele peole ära,» rääkis toimkonna juht Kristiina Alliksaar.

«Et need, kes peole siiski sõidavad, saaksid kodus veel laulud ja tantsud läbi harjutada, ning need, kes sel korral peole ei sõida, saaksid samuti tehtud töö ette näidata, otsustasime anda peo pearolli noortele.

Täiskasvanud kannavad seekord väiksemat kõrvalosa.»

Esimesed Sakala mängud olid 1939. aastal ning tollal kujunesid need maakonna suurimaks spordiürituseks. Mängude ühe korraldaja Ilmar Küti sõnul vältab tänavu spordiprogramm terve nädala.

«Mullusega võrreldes oleme loobunud jahilaskmisest, kuid kõik muud alad on jäänud samaks,» rääkis Kütt.

Sakala mänge peetakse 21.—28. maini kogu Viljandimaal ning neist saavad osa naabermaakondade vallad Imavere ja Põltsamaa ja teised endised Sakalamaa osad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles