Jaak Allik ei jätnud valimiskogus sedelit tühjaks, kuid on tulemusega rahul

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik oli üks neist, kes eelmisel laupäeval Estonia kontserdisaalis tulutult presidenti valimas käisid.
Jaak Allik oli üks neist, kes eelmisel laupäeval Estonia kontserdisaalis tulutult presidenti valimas käisid. Foto: Rannar Raba

Valimiskogus Viljandit esindanud Jaak Allik, kes kutsus eelmisel nädalal ajakirjanduse vahendusel valijamehi üles sobiva kandidaadi puudumise korral urni tühja sedelit laskma, ise seda ei teinud. Samas on ta tulemusega rahul ning usub, et nüüd presidendiks pakutavast Kersti Kaljulaiust saab hea riigipea.

Jaak Allik, kui mõelda tagasi teie eelmise nädala arvamusloole Sakalas, siis presidendivalimistega läkski kõik nii, nagu te välja pakkusite. Kas olete nüüd rahul?

Enam-vähem läks tõesti nii. See, kas ma olen rahul, on omaette küsimus. Minu meelest võinuks juba Estonia kontserdisaalis presidendi ära valida – mina leidsin seal mõlemas voorus kandidaadi, kelle poolt hääletada. Samas tõsi on see, et ma ei pea suureks patuks, kui valijamees talle meelepärase kandidaadi puudumisel sedeli tühjaks jätab. Aga et niimoodi toiminud inimeste hulk osutus lõpuks sedavõrd suureks, oli üllatus ka mulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles