Viljandimaal on ametis iga 33. riigitöötaja

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal on rahandusministeeriumi andmetel 1781 keskvalitsuse töökohta. Paar aastat tagasi koliti Viljandisse Trepimäe kõrvale maaelu edendamise sihtasutus. Helir-Valdor Seeder näeb, et keskvalitsuse töökohtade arv võiks kasvada igas maakonnas.
Viljandimaal on rahandusministeeriumi andmetel 1781 keskvalitsuse töökohta. Paar aastat tagasi koliti Viljandisse Trepimäe kõrvale maaelu edendamise sihtasutus. Helir-Valdor Seeder näeb, et keskvalitsuse töökohtade arv võiks kasvada igas maakonnas. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal on rahandusministeeriumi andmetel kolm protsenti keskvalitsuse töötajatest. Nii maavanem kui riigikogu aseesimees leiavad, et avaliku teenistuse töökohti saab ja tuleb Tallinnast välja tuua.

«Selge on see, et riigireformi tulemusena peaks avalike töökohtade arv maakondades kasvama. Nii on ka avalikult välja öeldud,» lausus Viljandi maavanem Erich Palm.

Viljandlasest riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder tõdes, et Eestis on kaks selget riigivalitsemise keskust: Tallinn ja Tartu. Ülejäänud maakondade osa on marginaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles