Riigikogu enamus toetab uut presidendikandidaati (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast riigikogu vanematekogu pikka koosolekut pakkus riigikogu esimees Eiki Nestor välja uue presidendikandidaadi, kes on Euroopa Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid.
Pärast riigikogu vanematekogu pikka koosolekut pakkus riigikogu esimees Eiki Nestor välja uue presidendikandidaadi, kes on Euroopa Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Neli erakonda toetas eile õhtuks Kersti Kaljulaiu presidendiks valimist ühehäälselt, Keskerakonna fraktsioonist oli suurem osa saadikuid mõttega päri ning EKRE küsis otsustamiseks lisaaega.

Et kolm võimuerakonda ja Vabaerakond olid üksmeelselt seni Euroopa Kontrollikoja liikmena töötava Kersti Kaljulaiu valimise poolt ning suurem osa Keskerakonna saadikuid toetas seda ideed, on suur tõenäosus, et esmaspäeval valib riigikogu Eestile uue presidendi.

«Kersti Kaljulaid on laia silmaringiga, pikaajalise rahvusvahelise suhtluse kogemusega väärikas presidendikandidaat ning vastab nendele ootustele, mis Reformierakonnal presidendi suhtes on,» ütles Reformierakonna esimees ja peaminister Taavi Rõivas ning kutsus kõiki erakondi üles esmaspäeval Kersti Kaljulaidu toetama. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles