Repliik. Kas haige või terve?

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ketlin Beljaev
Ketlin Beljaev Foto: Marko Saarm

Tuleb tunnistada, et ma ei oska tõmmata piiri haige- ja terveolemise vahele. Kui peaksin iga kord kinnise nina või kipitava kurgu pärast töölt koju jääma, võiksin sama hästi töötukassa kliendiks hakata. Ma pole kindlasti ainuke eestlane, keda sellised hädad mõnel perioodil lausa iga nädal kimbutavad. Oled juba justkui täiesti terve, kui jälle mingi tüütu tervisehäda end sulle külge poogib.  

Vahepeal oleks täitsa tore, kui mu kähe hääl, haukuv köha või taskuräti sisse peidetud nina ka tööandjat häiriks ja ta ütleks: «Sellisena sa küll tööl olema ei peaks. Mine koju!» Seda pole minu rohkem kui kümne aasta pikkuse tööelu jooksul ühegi tööandja juures kordagi juhtunud.  

Millegipärast on ikka ja jälle meie ümber tõbiseid kolleege. Haiguslehe võtmine tundub kõne alla tulevat vaid siis, kui surm silme ees või vaja haige lapsega koju jääda – lasteaias on õnneks rangem kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles