Hundikari piiras põdrakütid sisse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdrajahile läinud Kärstna jahimehed kohtusid üheksapealise hundikarjaga, keda tuli püssilasuga laiali peletada. Foto on illustreeriv.
Põdrajahile läinud Kärstna jahimehed kohtusid üheksapealise hundikarjaga, keda tuli püssilasuga laiali peletada. Foto on illustreeriv. Foto: Taavi Purtsak

Kui Kärstna jahimehed põdrapullide peibutamiseks vilest põdralehma häält välja puhusid, ilmus kohale üheksapealine hundikari ja piiras nad ümber.

Kogu see lugu juhtus ülemöödunud nädalavahetusel Muti järve lähistel. Septembri keskel algas varitsusjaht põtradele ja tol hommikul oli kümmekond Kärstna jahimeest varitsusest huvitatud. Nii mindigi ühe või kahe mehe kaupa eri kohtadesse ning hakati põdralehma häält matkima. Põtradel käib parasjagu jooksuaeg ja kui jahimees suudab emaslooma häält piisavalt hästi järele teha, võib mõni pull talle päris lähedale tulla.

Kohtumine huntidega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles