Tiitlikaitsja jätkab kindlalt

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Metalli ühe liidri Maarja Kerneri kontole kogunes pühapäeval 25 statistilist punkti, millega ta oli kohtumise efektiivseim mängija.
Viljandi Metalli ühe liidri Maarja Kerneri kontole kogunes pühapäeval 25 statistilist punkti, millega ta oli kohtumise efektiivseim mängija. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustel on Viljandi Metall taganud endale sõltumata kolmanda ringi viimase kohtumise tulemusest põhiturniiri võidu ja poolfinaalikoha.

Pühapäeval alistas Viljandi naiskond kodus 3:1 oma suurima konkurendi ning jääb kolmanda ringi tabeliliidriks isegi juhul, kui peaks laupäeval Võrus täielikult põruma.
Viljandlannadelt saadud kaotus võttis GMP-lt võimaluse lõpetada põhiturniir parimana.

Pealinna esindusel poleks kahes järelejäänud voorus enam abi isegi 3:0 võitudest, sest nende edu ja tiitlikaitsja kaotuse korral jäävad viljandlannad võidetud ja kaotatud geimide parema suhtega ikkagi kolmanda ringi liidriteks. See tagab Viljandi Metallile ühtlasi põhiturniiri võidu.

Kaks paremat jõuavad otse poolfinaali

Kuigi põhiturniiri järel tagavad endale poolfinaalis koha kaks edukamat, pidas Viljandi Metalli esindaja Margus Keerutaja tähtsaks jõuda sinna parima asetusega. «Loomulikult on oluline, kellega poolfinaali mängida: kõrgema asetusega on lootust saada veidi kergem vastane,» lausus ta.

Möödunud nädalavahetusel meistrivõistluste põhiturniiri viimases ringis kaks kohtumist pidanud Viljandi Metall alistas laupäeval pealinnas Tallinna ülikooli ning päev hiljem GMP esinduse.

Laupäeval Tallinnas asetleidnud mängus olid viljandlannad vastasest üle kolmes geimis. Kaks esimest lõppesid nende 25:22 eduga ning viimane tulemusega 25:15.

Tiitlivõistluste kõrgeima positsiooniga võistkonnad kohtusid pühapäeval maagümnaasiumis. Kodusaalis mängiv Viljandi Metall loovutas seal vastasele ühe geimi.

Naiskonna treener Peeter Vahtra pidas pühapäevase kohtumise mängupilti heitlikuks. «Oleme saanud liiga vähe tugevaid kohtumisi ja selle all kannatab stabiilsus,» lausus ta pärast GMP alistamist.

Kaos kolmandas geimis

Pühapäeval tänavuste tiitlivõistluste 14. võidu vormistanud Viljandi naiskond tuli avageimis välja 17:22 kaotusseisust ja võitis 25:23. Ka järgmises geimis oli ta tulemusega 25:17 vastasest veenvalt parem, ent kaotas seejärel külalistele sama seisuga. Saanud viimaseks jäänud geimis pallingu vastuvõtu ja rünnaku toel mängumootori taas käima, võitis Viljandi Metall geimi 25:21 ja mängu 3:1.

Liiga võimsaim rünnak

«Arenemiseks vajame selliseid kohtumisi rohkem: raske on sundida end pingutama, kui võita saab ka sirge põlvega mängides,» arutles Peeter Vahtra. Olulisimaks pidas treener siiski sihile jõudmist. «Meie trumbid konkurentide ees on liiga parim pallingu vastuvõtt ja võimsaim nurgarünnak,» lisas ta.

Eesti naiste võrkpalli meistrivõistluste põhiturniiril jääb pidada veel kaks vooru, Viljandi Metallil aga üks kohtumine, sest seitsme osalejaga turniiril on tema viimases voorus vaba.

Tiitlikaitsja Viljandi Metall kohtub laupäeval Võrus sealse konkurendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles