Kolonel­leitnandi säilmed maetakse reedel

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi kolonelleitnandi, hilisema metsavenna Juhan Purga säilmed leiti Mustla alevi piirilt Tõnismäe talu sauna kõrvalt.
Eesti Vabariigi kolonelleitnandi, hilisema metsavenna Juhan Purga säilmed leiti Mustla alevi piirilt Tõnismäe talu sauna kõrvalt. Foto: Alar Karu

30. septembril maetakse sõjaväeliste auavaldustega Tarvastu kalmistule Vabadusristi kavaleri kolonelleitnant Juhan Purga säilmed. Kell 12 algaval teenistusel sängitatakse need perekonna hauaplatsile, kus puhkavad ka Purga vanemad.

Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak rääkis, et Juhan Purga matmispaika oli kaua otsitud ja tänavu suvel leiti see viimaks tänu kohalikelt elanikelt saadud infole.

«See on ikka täielik müstika,» nentis Pihlak. «Ma kirjutasin esimest korda üheksakümnendate keskpaigas, et Purga võis ennast kuskil seal kandis asunud punkris maha lasta. See punker osutus lõpuks hoopis sugulaste talu saunaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles