Ugala laval müdistasid sajad tantsujalad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Koldits toob Ugala lavale pea poolesajalise trupiga humoorikat psühhedeelset muusikaga roadmovie't "Kollane nool".
Mart Koldits toob Ugala lavale pea poolesajalise trupiga humoorikat psühhedeelset muusikaga roadmovie't "Kollane nool". Foto: Raigo Pajula/Postimees

Kummikutega poisid, keksunööridega plikad, värviliste labidatega maakad ja suured triibulised herilased, lisaks palju lehvivaid juukseid, särtsakaid rütme, päästetiim ja jalamerevägi — see oli «Koolitants 2011».

Pühapäevane «Koolitantsu» Viljandimaa eelvoor Ugalas läks tavapäraselt täissaalile. Publikut oli kohale tulnud nii palju, et kõik istuma ei mahtunud: osa pealtvaatajaid ja tantsijaid pidi etteasteid jälgima vahekäikudes seistes või istudes. Üldist meeleolu see alla ei kiskunud, kuigi etenduse juht Jaanus Tepomees vaatajaid selle eest stiilselt tögas.

Kõigi silmad olid pööratud lavale, kus kahe ja poole tunni jooksul kanti ette 26 tantsu. Heatahtliku kaasaelamise saatel esines tosin truppi 280 tantsijaga, keda oli algklassilastest abiturientideni.

Vaeva oli nähtud nii kostüümide kui rekvisiitidega: ühes etteastes toodi lavale näiteks joonistatud piraadilaev, teises aga lausa päris paat.

Kuueliikmeline žürii valib kontserdi põhjal finaali pääsejad, kuid pealtvaatajatele andis see hea ülevaate Viljandimaa noortetantsust. Staažikate stuudiote kõrval astus üles mitu uut tegijat ja see annab märku siinse tantsuelu elavnemisest.

Kontserdi lõpul kuulutas Jaanus Tepomees välja eripreemiate saajad.

«Koolitantsu» lõppkontserdid on 2. ja 3. aprillil Tallinnas Nokia kontserdimajas ning nendele pääsenud tantsude nimekiri avaldatakse tantsuportaalis www.koolitants.ee 1. märtsist.

PREEMIAD

Kontserdi lõpul anti välja eripreemiad.
• Osaühingult Tantsutarve said juhendaja preemia Liisa London, Eve Noormets ja Kadri Raag.
• Viljandi kultuuriakadeemia täienduskoolituse preemia pälvis Ketlin Allmaa.
• Haribo preemia said MiniTck tantsuga «Suur soolane kala», Eve stuudio tants «Üks hüpe ajab teist taga» ja CRJG Hebe «Maakad».
• Chupa-chupsi show-tantsu preemia sai stuudio Brilliance tants «Vaadates maailma».
• Menthose tänavatantsu preemia sai trupp E1 tantsuga «JalaMereVägi».
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles