Kilekottide piiramine toob kassapidajaile tööd juurde

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe Selveri kassas ostjaid teenindav Thea Muttel ja tema ametikaaslased hoiavad kilekotihunnikut enda juures ning kunde peab tasuta pisikest kilekotti kassapidajalt küsima.
Männimäe Selveri kassas ostjaid teenindav Thea Muttel ja tema ametikaaslased hoiavad kilekotihunnikut enda juures ning kunde peab tasuta pisikest kilekotti kassapidajalt küsima. Foto: Elmo Riig

Eesti kauplused on asunud piirama väikeste kilekottide kättesaadavust, kuid paraku valmistab see osale ostjaile tuska ning toob kassapidajaile tööd juurde.

Muudatuse taga on Euroopa Liidu mullu aprilli lõpul vastu võetud direktiiv, mis nõuab lähiaastail õhukeste kilekottide kasutamise piiramist. Eesti poodnikke ühendav kaupmeeste liit on otsustanud juba esimesed sammud astuda.

Seni on olnud pigem reegel, et iga kunde saab pärast ostude eest tasumist kassa juurest võtta ise rullist ühe või mitu tasuta väikest kilekotti. Selline võimalus aga kaob ning kilekoti saamiseks peab rohkem vaeva nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles