Soov olla perega koos sundis täitma unistuse kohvikust

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Nicolau Costa ja Mario Jose Nicolau Costa võtsid üle Ingeri maja kohvikuruumid, kus hakkavad pakkuma nii portugalipäraseid maitseid kui koduseid sööke. Olgugi et kohvik Amália avatakse ametlikult alles 22. oktoobril, saab seal iga päev lõunat söömas käia sellest nädalast.
Birgit Nicolau Costa ja Mario Jose Nicolau Costa võtsid üle Ingeri maja kohvikuruumid, kus hakkavad pakkuma nii portugalipäraseid maitseid kui koduseid sööke. Olgugi et kohvik Amália avatakse ametlikult alles 22. oktoobril, saab seal iga päev lõunat söömas käia sellest nädalast. Foto: Elmo Riig

Viljandi vanalinnas kohtub Portugal Viljandiga – jutt ei käi jalgpallilahingust, vaid uuest kohvikust Amália, milles on killuke mõlemast. See on perefirma, kus viljandlanna viib koos portugallasest abikaasaga ellu oma unistust.

Juba kohviku nimi on omamoodi seotud nii Viljandi kui Portugaliga: kui Ugala repertuaaris on samanimeline lavastus, siis Amália Rodrigues on Portugali rahvalikule muusikastiilile fado alusepanija.

Olgugi et Ingeri maja küljes on veel silt, mis teatab seal viimati tegutsenud Ingegardi kohvikust, on seal sellest nädalast kohvik Amália. Selle ametliku avamiseni on jäänud küll veel kuu aega, aga juba on seal  lõunapakkumised, et kõhu saaksid täis nii lähedal asuvate haridusasutuste lapsed kui linnarahvas, kes on harjunud Ingeri majas söömas käima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles