Tuntud värav kolis vanalinna

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriväärtuste spetsialisti Monika Vestmani kinnitusel pole umbes meetri laiuse ja paari meetri kõrguse värava valmistamisaeg ja selle teinud meistrimees teada.
Kultuuriväärtuste spetsialisti Monika Vestmani kinnitusel pole umbes meetri laiuse ja paari meetri kõrguse värava valmistamisaeg ja selle teinud meistrimees teada. Foto: Elmo Riig

Kunagise kultuurikolledži ühiselamu kõrval Viljandis Jakobsoni tänaval aastaid möödujate pilku püüdnud uhke sepisvärav leidis endale uue kodu vanalinnas. Ta jõudis sinna moel, mida Viljandis varem ilmselt kasutatud pole.

Viljandimaa muinsuskaitse vaneminspektoril Anne Kivil on lisaks tööalasele huvile juugendstiilis väravaga isiklik suhe. Nimelt käis ta omal ajal ise läbi selle värava, kui tollases Viljandi kultuurikoolis õppis ja ühiselamus elas.

«Juba siis oli see silmatorkav,» rääkis Kivi. «See värav ei olnud küll kultuurimälestisena arvel, kuid on kindlasti väga uhke töö.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles