Isa ja poeg jäid piduliste poole tulistamises süüdi

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keeldus riigikohus menetlusloa andmisest Aleksander ja Kert Karro kassatsioonikaebusele. Seega jäid isa ja poeg paljude inimeste rahu ja turvalisuse rikkumises lõplikult süüdi.

Mõrvakatse tõestamist ei leidnud

60-aastase Aleksander ja 22-aastase Kert Karro kohtutee sai alguse 2009. aasta 19. septembril Viiratsi vallas tekkinud konflikti tõttu. Nimelt olid nad läinud tülli Tusti külas töökoja juures grillivate inimestega ning otsustasid oma sõna hirmuärataval moel maksma panna. Isa ja poeg tõid jahipüssi, laadisid selle kuulidega ja tulistasid üheksa pidutseja poole. Tule alla sattunud seltskonnas oli kaks alaealist.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul süüdistati Karrosid algul mõrvakatses, kuid nende soov kedagi tappa ei leidnud kohtus tõendamist. Püssilasud ei ohustanud kohalviibinute elu, vaid olid suunatud maapinnale või õhku.

Maha sihitud lasust sai neli kannatanut mullaga pihta. Üks ohver avastas hiljem vasakult jalalt armi ja tema püksid olid katki, kuid maakohtu hinnangul ei olnud ühtki usaldusväärset tõendit, et jalga oli kriimustanud püssikuul.

Kohus mõistis mõlemad Karrod mullu süüdi relva kasutamisega avaliku korra raskes rikkumises grupi poolt ning tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises. Aleksander Karro tunnistati süüdi ka alkoholijoobes autojuhtimise eest.

Isale määras kohus kolmeaastase vangistuse. Koos varasemast ärakandmata karistusega peab ta vangi minema kolmeks aastaks ja neljaks kuuks.

Poeg sai karistuseks samuti kolm vangla-aastat, kuid temal tuleb sellest kohe ära kanda kuus kuud. Ülejäänud vangistus mõisteti Kert Karrole tingimisi kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Riigikohtu esmaspäevane menetlusloast keeldumine jättis karistused lõplikult jõusse.

On varemgi relvaga ähvardanud

Kui Kert Karro on varem kriminaalkorras karistamata, siis Aleksander Karro on süüdi mõistetud joobes juhtimise ja ähvardamise eest. Nimelt teatas ta 2006. aasta oktoobris kahel korral ühele mehele, et laseb tolle maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles