Volikogu valib pargile nime

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvel on nime ootav park enamasti inimtühi, suvel aga käiakse seal lastega mängimas või niisama istumas.
Talvel on nime ootav park enamasti inimtühi, suvel aga käiakse seal lastega mängimas või niisama istumas. Foto: Elmo Riig

Viljandi kesklinna lähistel seisvale värvilise purskkaevuga pargile on linlased pakkunud kuut nime ning kahel korral on soovitatud ristida see Vikerkaare pargiks.

Eelmise aasta lõpul avastasid linnajuhid, et Viljandi üks suuremaid parke Maramaa puiestee ja Uue tänava nurgal on ametlikult nimeta. Nõukogude ajal Pioneeride pargiks nimetatud kohale pakuti 1990. aastate keskel uueks nimeks Kiigepark, kuid mingil põhjusel jäi see volikogus kinnitamata.

«Seda, miks nimi panemata jäi, meie (praegune linnavalitsus — toimetus) kahjuks ei tea,» nentis Viljandi abilinnapea Rein Triisa, kes toona kohalikus poliitikas kaasa ei löönud.

Maakatastri andmetel on pargi ametlik aadress August Maramaa puiestee ja Uue tänava nurgal asuv krunt number 1. Selline nimi ei vasta aga hiljuti kehtima hakanud kohanime seadusele ja volikogu peab pargi nime kinnitama. Ehkki linnavalitsus tegi paar kuud tagasi volikogule ettepaneku nimetada haljasala Kiigepargiks, nagu on kirjas Viljandi netilehel, otsustas volikogu kuulutada välja ametliku nimevõistluse.

Selleks nädalaks oli volikogu saanud linlastelt seitse pakkumist ning ideid oodatakse veel kahe nädala jooksul. Volikogu hakkab nime määrama 23. veebruaril.

Pärast Pioneeride pargi nime kaotamist on inimesed kõnealust haljasala kutsunud värviliste purskkaevude pargiks, lastepargiks ja kiigepargiks. Ametlikult kannab Lastepargi nime Jakobsoni ja Lossi tänava nurgal asuv haljasala, kus on purskkaev ja skulptuur vilepillipuhujaga.

Volikogu liige Jaak Pihlak meenutas, et 15 aastat tagasi panid sellele kohale Kiigepargi nime läheduses asuva Mesimummu lasteaia kasvandikud, kes käisid seal kiikumas. Nüüdseks on lasteaed sealt ära kolinud ning lapsed kiiguvad kohtumaja kõrval lasteaia mänguplatsil.

NIMED
Viljandi volikogule pakutud nimevariandid:
• Lustila
• Vikerkaare park
• Maramaa
• Krooni park
• Värvilise Purskkaevu park
• Purskkaevu park.
Allikas: volikogu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles