Moeloojad tutvustasid rahvuste eripära

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorimas vanuserühmas noppisid esimese koha Kitzbergi gümnaasiumi III-a klassi lapsed eksootilise kollektsiooniga «Jaapan, tõusva päikese maa».
Noorimas vanuserühmas noppisid esimese koha Kitzbergi gümnaasiumi III-a klassi lapsed eksootilise kollektsiooniga «Jaapan, tõusva päikese maa». Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel leidis Karksi valla kultuurikeskuses aset kuues «Noore moelooja» võistlus, mis tõi kokku rekordiliselt 23 osalejat ning paistis silma hea kunstilise taseme poolest.

Korraldaja Eneli Põder jäi võistlusega väga rahule. «On äärmiselt hea meel, et tase läheb aasta-aastalt kõrgemaks. On näha, et osalejad on kostüümidega palju vaeva näinud,» hindas ta.

Hea koostöö

Eneli Põdra sõnul tahetakse «Noore moeloojaga» pakkuda meeldejäävat vaatemängu ning panna lapsed, vanemad ja õpetajad sõbralikult koos töötama.

«Teen omalt poolt sügava kummarduse lapsevanemate ja klassijuhatajate ees, kelle tegevus moodustab 80 protsenti selle ettevõtmise edust. See, et nad toetavad ja julgustavad noori oma loovust esile tooma, on kullast kallim panus,» kiitis korraldaja.

Noorimad osalejad pidid looma kollektsioonid teemal «Rahvused», keskmises ja vanemas vanuserühmas võistlejatele teemat ette ei antud. «Väiksed võistlejad ootavad kindlat teemat,» selgitas korraldaja.

«Me pakkusime seda neile ning nad suutsid oma loominguga meid meeldivalt üllatada.»

Keskmises vanuserühmas olid autorid välja toonud koguni 13 kollektsiooni. Igas kategoorias valiti ka parimad modellid, vanimas vanuserühmas pälvis selle tiitli suisa neli noort. Samuti anti välja eriauhindu omapäraste esinemiste eest. Näiteks Kitzbergi gümnaasiumi kaheksanda klassi õpilased üllatasid efektse saabumisega: modellid laskusid lavale köisi mööda.

Palju üllatajaid

Vanimas vanuserühmas saavutas konkurentsitu edu Kitzbergi gümnaasiumi noorte kollektsioon. «Esitus oli väga hästi läbi mõeldud,» nentis Eneli Põder. «See kõikus küll piiri peal, ent ei laskunud labasusse ning köitis tähelepanu hea liikumisega.»

Tänavu oli varem osalenute kõrval uusi tulijaid Mõisakülast, Saarepeedilt ja Ramsilt.

Žüriisse kuulusid Karksi valla kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu, tantsu- ja moekooli Face direktor Hurma Kinnas-Naarits, raadio Elmar saatejuht Piret Laos, kosmeetik Maarja Vildo, «Sakala» fotograaf Elmo Riig ja fotograaf Jaan Pääsuke.

«Noore moelooja» võistlus sai alguse 2006. aastal, kui kolme Lõuna-Mulgimaa kooli, Karksi-Nuia, Abja-Paluoja ja Mõisaküla moehuvilised noored otsustasid kohtuda ja rinda pista. Moevõistlust on tavaks pidada veebruarikuu esimesel reedel.

ARVAMUS
Kristina Toome,
noor moelooja

Mina osalesin «Noorel moeloojal» kolmandat korda. Seekord võttis võistlusest edukalt osa ka minu noorem õde Kerstin. Tänavu esitleti päris huvitavaid kollektsioone.Võib öelda, et mida aeg edasi, seda kõrgemaks tase läheb. Osalejad on aru saanud, et millegi saavutamiseks tuleb ka kõvasti tööd teha.

TULEMUSED    
Võistlusel «Noor moelooja» järjestati parimad kolmes vanuserühmas.
• 7—12-aastased
  I koht — «Jaapan, tõusva päikese maa», Kitzbergi gümnaasiumi III-a klass.
 II koht — «Väikesed eestlased», Kitzbergi gümnaasiumi II-a klass.
 III koht — «Minu sõbrad on erinevast rahvusest», Kitzbergi gümnaasiumi I-b klass.
 Parim modell — Kärt Kinnas.
• 13—16-aastased
 I koht — «Inaccessible treasure», Kitzbergi gümnaasiumi VIII klass.
 II koht — «Eskimod külmal talveööl», autor Kerstin Toome Saarepeedi põhikoolist.
 III koht — «Rahvus kuubis», autor Jakobsoni gümnaasiumi VI-b klassi õpilane Johanna Kristiina Jaansoo.
 Eriauhind hea show eest — «Kiisude vallutusretk», Kitzbergi gümnaasiumi IV-a klass.
 Parim modell — Kerli Jaago.
• 17—20-aastased
  I koht — «Massive Attack», Kitzbergi gümnaasiumi õpilased Kätlyn Jürisaar ja Birgit Kruuse.
  II koht — «Diva», autor Kristina Toome.
 III koht — «Metsinglid», autor Kristina Toome.
 Parimad modellid — Gert Seegel, Marti Märtson, Reelika Maiste ja Angelika Neudorf.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles