Ehitaja sai hotelli rajamiseks vajaliku loa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni aeg enne uute omanike kätte jõudmist nägi Laidoneri plats 8 maja seestpoolt välja selline. Laed ja põrandad olid sisse kukkunud, krohv seintelt kadunud ning ainsad, mida on võimalik säilitada, on välisseinad.
Mõni aeg enne uute omanike kätte jõudmist nägi Laidoneri plats 8 maja seestpoolt välja selline. Laed ja põrandad olid sisse kukkunud, krohv seintelt kadunud ning ainsad, mida on võimalik säilitada, on välisseinad. Foto: Elmo Riig

Tõenäoliselt kulub veel kuu ja Viljandi vanalinnas aastaid tühjalt seisnud hoones hakkavad tööle ehitajad. Siis kulub veel poolteist aastat ja uus hotell raekoja vastas peaks avama uksed.

Selline on mullu Viljandis Laidoneri plats 8 kinnistu ostnud omanike plaan. Nüüdseks on nende projekt saanud linnajuhtidelt heakskiidu ning ehitusluba on Eesti viie suurema ehitusfirma hulka kuuluvale Astlanda Ehitusele välja antud.

«Projektile käib veel viimase lihvi andmine. Mõned sõlmed tuleb muinsuskaitse ja linnavalitsusega lahti harutada,» selgitas Kaupo Kolsar, kes on korraga nii hoone omaniku, kinnisvarafirma Laidoneri KV osanik kui Astlanda Ehituse tegevjuht. «Aga sügisel tahame ehitusega pihta hakata. Valmis peaks hotell olema 2018. aasta esimesel poolel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles