Vastu sügist pole tark vapsikupesa torkida

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna ehk sigimisvõimeline emane vapsik võib kolida ka talumaja lähedale kuldnoka pesakasti. Seal hakkab ta siis kasvatama endale pesakonda, mis võib küündida 300–500 isendini.
Kuninganna ehk sigimisvõimeline emane vapsik võib kolida ka talumaja lähedale kuldnoka pesakasti. Seal hakkab ta siis kasvatama endale pesakonda, mis võib küündida 300–500 isendini. Foto: Ove Maidla / Postimees

Eks nende vapsikutega ole nagu sääskedegagi. Kevade lõpu poole ju ikka imestatakse: kuidas neid sääski tänavu küll nii palju on? Ka vapsikud justkui unustatakse ja alles hilissuvel vaadatakse majapidamises kartlikult ringi: kus see pesa neil siis sel aastal ehitatud on?

Vapsikud võivad pesa teha puukuuri, katuseharja või neile koduseks muutunud pööningule. See võib rippuda puu otsas või sumiseda kuldnoka pesakastis. Vastu sügist pole aga enam suurt mõtet üritada vapsikupesa oma elamise juurest kõrvaldada. «Nad on nagunii lõpetamas,» tähendas kiletiivaliste uurija, zooloogiateadur Villu Soon, kes on üle 15 aasta mesilasi ja herilasi, nende hulgas vapsikuid uurinud.

Töölised armastavad moosi ja suhkrut

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles