Sakala mängud ootavad tantsijaid ja lauljaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. märtsini oodatakse kollektiive registreeruma mais peetavale Viljandimaa laulu- ja tantsupeole.
1. märtsini oodatakse kollektiive registreeruma mais peetavale Viljandimaa laulu- ja tantsupeole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäevast 1. märtsini kestab kollektiivide registreerimine kümnendate Sakala mängude kavva kuuluvale Viljandimaa laulu- ja tantsupeole.


Tänavuse peo juhtmõte on «Maailm ja mõnda». Maakondliku laulupeo kava kunstiline juht ja koostaja on Agnes Kurg ning tantsupeol täidab neid kohustusi Ave Alvre.

«Et sel aastal peetakse pealinnas suur noorte laulu- ja tantsupidu on ka maakondliku peo pearoll noortel, täiskasvanud kannavad tänavu kõrvalosa,» selgitas peo toimkonna juht Kristiina Alliksaar. «Usun, et tuleb hoogne ja rõõmus pidu.»

Esimesed Sakala mängud peeti 1939. aastal ning need kujunesid maakonna suurimaks spordiürituseks. Sakala mängudest on saanud omavalitsustevaheline sportlik mõõduvõtt, millele lisab värvi ja meeleolu maakonna laulu- ja tantsupidu.

Sakala mängud kestavad 21.—28. maini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles