Mõisamaja jäi ellu ka pärast kooli kadumist

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti lasteaia direktor Piret Mädamürk hindab lisaks mõisahoonele kõrgelt selle ümber asuvat parki. Tema sõnul saab nii pakkuda lastele väga toredaid tingimusi.
Pärsti lasteaia direktor Piret Mädamürk hindab lisaks mõisahoonele kõrgelt selle ümber asuvat parki. Tema sõnul saab nii pakkuda lastele väga toredaid tingimusi. Foto: Elmo Riig

Kui algkool õpilaste vähesuse tõttu neli aastat tagasi Pärsti mõisas töö lõpetas, leidus inimesi, kes muretsesid hoone tuleviku pärast. Praegu tegutsevad majas lasteaed ja raamatukogu ning koos käivad huviringid. Hoone on saanud uue katlamaja, käsil on raamatukogu põrandate vahetus ning tehakse tulevikuplaane.

«Raamatukogu põranda restaureerimine ei olnud kõige kiirem töö, enne seda rekonstrueerisime katlamaja, millega oli hoopis kiirem,» rääkis Viljandi valla majandusosakonna juhataja Raivo Laidma. «Raamatukogu põranda pidime aga kähku välja vahetama sellepärast, et põrandatalad olid mõne koha pealt juba läbi vajunud.»

Laidma kinnitas, et järgmiseks läheb töö lahti lasteaiaosas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles