Viljandimaa valijameestelt saaks enim hääli Jõks ja Reps

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fotod teinud Mailiis Ollino, Mihkel Maripuu, Kristjan Teedema

Nädal enne valimiskogu tehtud küsitlus näitas, et Viljandimaa valijameeste seas on seni väljapakutud presidendikandidaatidest enim toetajaid Allar Jõksil ja Mailis Repsil.

Sakala pöördus reedel kõigi Viljandimaa valijameeste poole küsimusega, millise presidendikandidaadi poolt nad hääletaksid, kui peaks seda tegema kohe praegu ning kui kandidaadid oleksid Siim Kallas, Marina Kaljurand, Allar Jõks, Mailis Reps, Mart Helme ja Eiki Nestor. Et julgustada vastajaid ausalt oma positsiooni välja ütlema, andis toimetus neile lubaduse jätta leheveergudel hääletajate nimed eelistusega kokku viimata.

13 valijamehest 11-l oli küsitluse ajaks põhimõtteline eelistus välja kujunenud. Vaid kaks raius nagu rauda, et pole seni mingit seisukohta kujundanud ning kavatseb seda teha alles viimasel hetkel. Samas tuleb ka esimese rühma puhul rõhutada, et nende seas olid selges ülekaalus need, kes kohe jutuajamise alguses rõhutasid, et pole oma otsuses päris kindlad ning eelolevate päevade kohtumised ja meediakajastused võivad neid teistsuguse valiku kasuks kallutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles