Streik haiglas sunnib patsiente ootama

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati korraldasid meedikud hoiatusstreigi tänavu mais ja ka siis nõudsid nad tervishoiule rohkem raha. Toona protestiti patjadega Marianne Mikko arvamuse peale, et riigikogulase öötööd meditsiinitöötaja öövalvega võrrelda ei saa, sest seadusemuudatus nõuab täit tähelepanu.
Viimati korraldasid meedikud hoiatusstreigi tänavu mais ja ka siis nõudsid nad tervishoiule rohkem raha. Toona protestiti patjadega Marianne Mikko arvamuse peale, et riigikogulase öötööd meditsiinitöötaja öövalvega võrrelda ei saa, sest seadusemuudatus nõuab täit tähelepanu. Foto: Marko Saarm

Teisipäeval liituvad Viljandi haigla arstid ja õed tund aega kestva hoiatusstreigiga, kuid patsiendid, kes on selleks päevaks vastuvõtule registreeritud, võiksid ikkagi õigeks ajaks polikliinikusse minna.

Tol hommikul kella 9 ja 10 vahel ehk streigi ajal peaks haiglas patsiente vastu võtma 16 eriarsti. Arvestades, et tunni jooksul suudab arst tegelda keskmiselt kolme patsiendiga, puudutab streik otseselt ligi 50 patsienti. Lisaks on sel ajal tõenäoliselt häiritud ka analüüside andmine.

«Püüame teha nii, et patsiendid võimalikult vähe kannatama peaksid,» sõnas õdede liidu siinne esindaja, Viljandi haigla ambulatoorse ravi ja diagnostika kliiniku ülemõde Ilme Tropp. «Loodame, et kõik patsiendid võetakse sel päeval ikkagi vastu, aga tõenäoliselt tuleb pisut kauem oodata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles