Võime saada ülbe presidendi

Olav Renno
, rahvuskonservatiiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olav Renno
Olav Renno Foto: Elmo Riig / Sakala

REFORMIERAKONNA hiljutisel presidendivalimistele pühendatud lõunasöögil käis meie kardetav järgmine riigijuht välja lausa imperatiivse lause. On vähemasti ülbe otsesõnu soovitada nii tugeva erakonna nagu Reformierakonna liikmetele: «Nüüd, kui erakond on oma otsuse teinud, on otsusega mittenõustujatel võimalik vajadusel valida endale uus erakond.»

Tulgu taevas appi, kui Kadriorustki hakkab kostma samalaadset «resoluutsust»! On küll iidne praktika, et kui kellelegi miski ei meeldi ja jõudu vastu hakata pole, hääletatakse jalgadega, kuid nüüd on see väljaütlemine tekitanud arvestatavat ohu- ja ettevaatustunnet.

TEGELIKULT POLE Siim Kallase ainueelistamine erakonna, vaid üksnes selle juhatuse ja volikogu otsustatud ning tema enda forsseeritud. Muide, Kallas on presidendikandidaatide hulgas erandlik selle poolest, et ta on oma ideid ja kavatsusi väljendanud ja selgitanud nii vähe kui võimalik, aga sellest hoolimata pürginud või lausa trüginud Kadrioru poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles