Bassein muutub näitusesaaliks

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harrastussukelduja ja rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalse fotograafi Kaido Haageni rändnäitus «Silmad vees II», mis alustas teekonda mullu oktoobris Loo ujulast, jõuab pühapäeval Viljandisse.

Jakobsoni gümnaasiumi ujula juhataja Reet Jürise sõnul pole niisugust näitust nende majas varem olnud.

«See on väga põnev ja lastel on ka huvitav tundi tulla ning vaadata, kui ilus on veealune maailm,» leidis Jüris.

Sukeldumisõpetaja nõustab

Näitus pannakse Jakobsoni kooli basseini üles sel pühapäeval. Siis on kohal ka sukeldumisinstruktor, kelle juhendamisel saab sukeldumist proovida ja näitust vaadata. Sukelduda saab ka laupäeval, 12. veebruaril, mil pildid basseinist ära võetakse.

Näitust korraldava Eesti sukeldujate klubi instruktori Terje Meose sõnul on ettevõtmise eesmärk tutvustada inimestele sukeldumist kui omanäolist ja põnevat harrastust. «Kes on kursuse läbinud, see saab veealuse elu ilu nautides vabaneda argipäevamuredest ning arendab enesekontrollioskust, mis aitab vees käituda läbimõeldult ja riskimata,» ütles Meos.

Reet Jüris rõhutas, et huvilised pääsevad näitust vaatama siis, kui ujulas pole tundi.
«Vaba aeg on esmaspäevast reedeni hommikuti kella 6.30—7.30 ning õhtupoolikuti. Laupäeviti ja pühapäeviti võib tulla kella 9.45—16.45,» rääkis juhataja. «Kooli kodulehel on graafik ära toodud.»

Veealune väljapanek oli vaatamiseks ka Kitzbergi gümnaasiumi ujulas. Seal peatus see 23.—29. jaanuarini.

Sama keskkond

Neli aastat tagasi riputas professionaalne fotograaf ja harrastussukelduja Kaido Haagen Kalevi basseinis vee alla pildirea veealustest elukatest. Näitus kandis nime «Silmad vees».

«Selleks, et külastaja saaks tõetruu ja vahva elamuse, tuleb ta panna võimalikult sarnasesse keskkonda sellega, kus pildid on tehtud,» selgitas Haagen eriskummalist näitusesaali valikut.

Nüüdseks on valminud uus pildiseeria. «Esimesel korral olid kõik fotod võetud soojades meredes ja pildistatud filmile, seekord on pildiseeria tehtud Eesti vetes ja digitaalse fotoaparaadiga,» lisas Haagen.

NÄITUS

Rändnäitus «Silmad vees II» teeb Eestile tiiru peale.
• Näitust eksponeeritakse 20 ujulas.
• Viljandis saab veealuseid pilte vaadata Jakobsoni gümnaasiumi ujulas.
• Ülejärgmisel nädalal on pildid väljas Pärnus Tervise Paradiisis.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles