Loomadevastasest vägivallast teatatakse hämmastavalt harva

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Simuste
Silver Simuste Foto: Elmo Riig

Sakala kirjutas eile sellest, kuidas loomakliinikutes ollakse peaaegu iga kuu sunnitud tegelema mõne kassiga, kelle kehasse on tundmatu jõhkard kihutanud õhkrelvast kuuli või paar. Viljandi piirkonnapolitseiniku Silver Simuste sõnul on selline info neile uudiseks, sest vigastatud loomade peremehed teevad korrakaitsjatele avaldusi harva.

Silver Simuste, kui tihti politseile avaldusi tehakse selliste juhtumite kohta, kus lemmikloomi, eeskätt kasse, on õhkrelvast lastud?

Pean tunnistama, et teie lugu pani mind kulme kergitama. See, et loomaarstid nii sageli sellise vägivalla tagajärgi näevad, on meile uudis, sest politseisse tehakse avaldusi üpris harva. Kui Männimäe loomakliiniku arst ütleb, et nad on sel aastal kasside kehast kuule leidnud koguni kümmekonnal juhul, siis meile on samal perioodil laekunud vaid kaks sellesisulist avaldust: üks tuli aprillis ja teine nüüd sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles